Allt jag säger är sant (Lisa Bjärbo)

 

 

Titel: Allt jag säger är sant

Författare: Lisa bjärbo

Originaltitel: -

Utgivningsår: -

Bokförlag: Rabèn & Sjögren

Antal sidor: 256

Översättning: -
Serie: -

 

"Jag är Alicia. Sexton, snart sjutton, med kolsyra i venerna och håret på svaj. Och nej, jag är kanske inte riktigt självlysande. Men det är fan på gränsen."

Efter en kort stund av insikt på en trång skoltoalett fattar Alicia ett beslut. Det här med att sitta i skolbänken och slösa bort både tid och talang håller helt enkelt inte längre. Hon är menad för något större. Dagen därpå slår hon igen sitt skåp för sista gången, lämnar gymnasiet bakom sig, och kliver ut i världen. Redo att göra stordåd, bara så där. "Jag menar … hur svårt kan det rimligen vara?"Redan när Alicia ska berätta för sin omgivning att hon hoppat av skolan börjar det jävlas. Bästa kompisen Fanny stirrar på henne som om hon vore en idiot. Skolan hotar med att koppla in kommunen. Alicias föräldrar stammar något ursinnigt om "vikten av en ordentlig utbildning" och "att tänka på sin framtid". Och mormor - som alltid, alltid annars står på Alicias sida - bara suckar trött. Vad är det här? Vad hände med att det mesta i världen brukade bli precis så som Alicia ville att det skulle bli?Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta på ett kafé. Börjar bråka med sin bästa kompis. Flyttar ut från sina oförstående föräldrar, och in till sin mycket mer förstående mormor. Om hur hon träffar Isak - den grekiske guden som har så fina linjer vid munnen att Alicia inte kan sluta stirra på dem. Och om hur det känns när hela hennes värld trillar sönder av sorg.


 

 

Min åsikt:

Alltså först visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka om den här boken. Huvudkaraktären såväl som hennes berättarröst kändes alldeles för utflippad, samtidigt som det var väldigt underhållande och roligt. Jag fick mig några höga skratt medan jag läste.

Det jag mest kommer att prata om i den här recensionen är just henne. För hon är det enda som verkligen stod ut och var annorlunda. Det var verkligen hon som styrde handlingen i stället för tvärt om. Och jag har lite mixade känslor kring hennes konstiga beteende. Hon är random, utflippad, har stora humörsvängningar, ändrar åsikt ofta, konstig, går efter sina konstiga plötsliga impulser (det är inte många som hoppar av gymnasiet bara för att de tycker att det är jobbigt och onödigt att lära sig och för att de har en känsla utav att de är ämnade för stordåd men sedan ändå börjar de jobba som servitris på ett cafe) men samtidigt väldigt rolig. Dock så tror jag nog inte att jag skulle ha velat vara hennes vän i verkligheten, jag hade nog blivit lite väl irriterad. Hennes: ”jag äger hela världen” attityd hade jag aldrig klarat av. Detta kände jag även av ibland när jag läste boken. Ibland var hennes handlingar roliga men ibland var de bara irriterande. Om ni läser boken, så förstår ni förmodligen mycket tydligare vad jag pratar om.

Isak gillade jag däremot och tyckte han verkade snäll och omtänksam, men (varför måste det alltid finnas ett men?) jag tyckte inte riktigt om att han så snabbt och enkelt kunde vara otrogen mot sin tjej. Alltså, om jag hade varit Alicia så hade jag inte riktigt känt att jag hade kunnat lita på honom upp till 100% så direkt efter det. Men å andra sidan så är vi ju väldigt olika.

 

Handlingen drevs som sagt utav huvudpersonen och var egentligen inget speciellt. En ganska vanlig (om man inte räknar med huvudpersonen) ungdomsbok. Jag gillar dock språket och stämningen och tycker att det är glatt och enkelt men ändå fint. Jag kan komma ihåg att jag tyckte samma sak om första boken jag läste utav Lisa Bjärbo: Det är så logiskt, alla fattar utom du, och jag gillar det verkligen. En utav de bästa sakerna med hennes böcker.

 

Sammanfattningsvis så har det här varit en ganska underhållande bok med en ytterst annorlunda huvudkaraktär, som jag fortfarande inte riktigt vet vad jag ska tycka om. Boken är dock mycket väl läsvärd ändå!

 

 

6/10

 


Foretold (Novellsamling)

 

 

Titel: Foretold

Författare: 14 olika

Originaltitel: -

Utgivningsår: 2012

Bokförlag: Delacorte Press

Antal sidor: 351

Översättning: - 
Serie: -

 

Have you ever been tempted to look into the future? To challenge predictions? To question fate? It's human nature to wonder about life's twists and turns. But is the future already written--or do you have the power to alter it? 
From fantastical prophecies to predictions of how the future will transpire.

"Foretold" is a collection of stories about our universal fascination with life's unknowns and of what is yet to come as interpreted by 14 of young adult fiction's brightest stars

 

Min åsikt:

Eftersom att det här är en novellsamling så kommer recensionen att vara lite annorlunda upplagd än den brukar vara.

 

Gentlemen Send Phantoms – Laini Taylor

Gentlemen Send Phantoms visade sig vara en väldigt söt och fin liten historia, som börjar med tre flickor men fokuserar mest på den ena. Har inte läst något annat utav Laini Taylor (har dock Daughter of smoke and bone hemma) förut och är väldigt glad över att se att jag tyckte om hennes novell väldigt mycket. Det enda som kanske var lite tråkigt var att den var ganska förutsägbar.

7/10

 

Burned Bright – Diana Peterfreund

Helt okej novell. Har aldrig förr läst något utav författarens verk så hade inga direkt förväntningar innan jag började läsa den, vilket jag tror hjälpte en del. Den handlar kortfattat om en tjej och en kille och om deras familjer, vänner och andra människor när de försöker fly undan jordens undergång. Handlingen var rätt intressant, då jag dock kände mig lite förvirrad i mellanåt, och jag gillade huvudkaraktärens mod trots att man aldrig riktigt hann lära känna henne.

7/10

 

The Angriest Man – Lisa McMann

Alltså om jag ska vara ärlig så förstod jag inte så mycket utav den här 9 sidors novellen så tänker inte skriva vad den handlar om. Den var alldeles förvirrande; först var huvudpersonen på ena stället och sedan andra. Var också osäker på ifall vissa delar bara utspelade sig i hans huvud.

Gillade dock början, men sedan gick den tyvärr utför.

3/10

 

Out of the Blue – Meg Cabot

Den här novellen kan man säga var minst sagt konstig, random, lite löjlig men samtidigt väldigt underhållande. Novellen inkluderar två tvillingar och ett rymdskepp, mer behöver ni inte veta. En novell som verkligen var överens med titeln, novellen var helt enkelt helt ”Out of the blue”.

6/10

 

One True Love – Malinda Lo

En novell om lesbisk kärlek. Det är inte direkt något man brukar se och det var kul att testa på något annat än det vanliga. Dock så tyckte jag aldrig att man riktigt fick se någon gnista mellan kärleksparet och de kändes mer som bara vänner. Så kärleken var jag lite osäker på, plus att jag tyckte en del utav händelserna var ganska orealistiska.

6/10

 

This Is a Mortal Wound – Michael Grant

Okej. Ett ord för den här novellen: weird. Väldigt weird. Men ändå var den helt okej. Det mesta låg på medelmåttig nivå och så mycket mer finns det inte att säga. Dock så imponerade den här novellen inte på mig och det fick mitt sug efter att läsa författarens kända Gone serie att sjunka ännu mer. Tyvärr.

4/10

 

Misery – Heather Brewer

En ganska spännande novell om en kille som försöker att fly undan sitt öde. Bra uppbyggnad och det skulle ha varit roligt att se den här novellen bli till en riktig bok. Dock med andra karaktärer. Nu hann inte världen bli lika utvecklad som jag gärna hade velat.

7/10

 

The Mind Is a Powerful Thing - Matt De La Peña

Handlingen i den här novellen är okej och ganska intressant, men huvudkaraktären förstör det lite. Jag bara himlade med ögonen åt henne hela tiden, jag menar man slösar bara bort sitt liv ifall man ska hålla på och oroa sig och tänka på sådant hela tiden. Inte konstigt att hon blev lite galen.

Annars gillade jag tvisten i slutet.

5/10

 

The Chosen One – Saundra Mitchell

Gillade den här novellen väldigt mycket, en utav de bästa i boken. Gillar att huvudpersonen var en väldigt ärrad och ful tjej i stället för den typiska snygga tjejen, och att hon ändå vågar stå på sig själv och vara den hon är.

8/10

 

Improbable Futures – Kami Garcia

Också en bra novell. Älskar hela den här spådam-saken och skulle helt klart ha läst den ifall den hade blivit en hel bok. Ska hålla utkik efter fler utav Kami's böcker.

Gillade slutet speciellt!

8/10

 

Death for the Deathless – Margaret Stolh

Okej, alltså jag förstod inte riktigt vad meningen med den här novellen var. Jorden håller på att gå under och odödliga varelser (som man inte fick reda på något alls om, inte ens vad för sorts odödlig varelse de var) bestämmer sig för att bara ge upp och inte göra något eftersom att någon konstig person (man fick inte reda på något kring den här mystiska personen i heller) sa att de skulle dö. Jaha, jag tror inte riktigt att det var vad jag skulle ha gjort om jag var dem.

Ingen imponerande novell det här inte. Tyckte dock det var lite kul med de franska fraserna.

4/10

 

Fate – Simone Elkeles

En helt vanlig kärlekshistoria mellan en bad boy och en good girl. Men trots mysfaktorn så var novellen ganska tråkig. Det är verkligen ingenting man inte har sett förut och gjorde därför att novellen kändes uttjatad.

Sammanfattningsvis dock, en helt okej novell.

6/10

 

The Killing Garden – Carrie Ryan

Den hör novellen gillade jag. Älskade att huvudpersonen var så stark och modig. Gillade även själva iden och konceptet. Sedan när kärleken kom in i bilden blev det ännu mer spännande, även ifall jag förstår varför vissa skulle ha sagt tvärtom.

8/10

 

Homecoming – Richelle Mead

ÄNTLIGEN! Det var den här novellen som var den största anledningen till att jag köpte den här boken. För att det är en liten fin novell om Rose och Dimtri i Ryssland, då de hälsar på hans familj. Enda sedan jag hörde att den skulle bli gjord har jag längtat, och är jag nöjd? JA!
Som vanligt så gör Mead aldrig mig besviken. Det var så himla härligt att vara tillbaka i Rose's huvud och träffa hela trevliga Belikov familjen igen. Inte minst av allt Dimitri själv. Jag smålog för mig själv igenom hela novellen.

Den här lilla novellen är perfekt för alla Mead fans, men ni bör dock inte läsa den om ni inte har läst Vampire Academy serien först, för den spoilar minst sagt stora delar utav hela serien.

10/10

 

Allt som allt så har det varit en helt okej novellsamling och gillar att alla noveller verkligen har följt temat. Det här var den först novellsamling jag någonsin har läst och är glad över att säga att jag i framtiden kommer att försöka läsa fler.

Om jag skulle sammanfatta allt till ett betyg så lär det förmodligen bli någonstans mellan sex och sju. Så det får helt enkelt bli en stark sexa.

 

 

En stark 6/10

 


Wiiiiiiihhhoooo!!

Finally!! Som jag har längtat och suktat. Det är knappt sant hur mycket jag har längtat. Älskar ju den här serien så himla mycket, helt klart en utav mina favorit serier. Ingen tvekan om saken. Men tillbaka till saken: i morse/natt klockan 4.00 så var det premiär för (ja, ni vet det förmodligen redan) City of Bones trailern :DDDDDDDDDD
Här är den äntligen, i sin fantastiska form:
 
 
 
Och ja, vad ska man säga. Den är allt som jag hade väntat mig. Nej, där ljög jag, den är BÄTTRE!! Jag rös flera gånger när jag såg den, älskar action scenerna, älskar verkligen Lilly som Clary och allt, åh! Nu måste jag bara vänta till 23 Augusti, usch det verkar så långt borta, får se ifall jag överlever,
Måste dock bara påpeka att jag fortfarande är väldigt osäker på Jamie som Jace. Alltså han ser bara inte ut alls som jag hade tänkt mig Jace. Jag har sagt att jag tänker ge honom en riktig chans, för att han är en väldigt bra skådespelare, och tänker hålla det. Så det är bara till att hoppas! :)

Nu är jag nyfiken på vad ni tycker. Blir Jamie bra ändå tror ni? Var det något speciellt ni tyckte om eller inte tyckte om? Jag vill veta!

The Evolution of Mara Dyer (Michelle Hodkin)

(OBS! Du bör inte läsa den här recension ifall du inte har läst första boken i serien, kan innehålla både små såväl som stora spoilers för första boken!)

 

Titel: The Evolution of Mara Dyer

Författare: Michelle Hodkin

Originaltitel: -

Utgivningsår: 2012

Bokförlag: Simon & Schuster

Antal sidor: 527

Översättning: -
Serie:
Mara Dyer trilogin #2 (Första boken: The Unbecoming of Mara Dyer. Uppföljare: Okänt)

 

 

Mara Dyer once believed she could run from her past.

She can't.

 

She used to think her problems were all in her head.

They aren't.

 

She couldn't imagine that after everything she's been through, the boy she loves would still be keeping secrets.

She's wrong.

 

In this gripping sequel to "The Unbecoming of Mara Dyer," the truth evolves and choices prove deadly. What will become of Mara Dyer next?


 

 

Min åsikt: 

OMG, wow! Snacka om spännande och episk bok. Det var väldigt länge sedan jag läste en sådan här spännande bok. Speciellt slutet, åh jag kunde verkligen inte slita mig ifrån den. Satt uppe alldeles för länge igår kväll/natt och läste ut boken. Ett ord som beskriver den här boken: beroendeframkallande!

 

The evolution of Mara Dyer är en uppföljare till The unbecoming of Mara Dyer och i den här andra boken så tar handlingen verkligen oss till en högre nivå. I första boken började jag tvivla lite på allt eftersom att allting verkade så overkligt. Man började nästan tro att Mara faktiskt egentligen var psykiskt störd, vilket drog ner lite på pluspoängen. Här däremot var det mycket enklare att följa med och man förstod mycket bättre, vilket gjorde allting ännu bättre. Och jag vet inte ifall det bara är jag som inte kommer ihåg men Mara's berättarröst tycks vara mycket bättre än i förra boken. Jag kunde verkligen känna vad hon kände och sympatiserade med henne på ett sätt som jag inte riktigt kände att jag kunde innan. För att så som hon reagerade skulle jag själv också förmodligen ha reagerat. Det var länge sedan jag jag läste en bok där jag verkligen kände exakt vad huvudpersonen kände, alltså snacka om att jag var fäst vid den här boken.

 

Men nu går vi tillbaka till handlingen igen, som är super duper bra. Älskade början och älskade slutet ännu mer. Allt det här med att Jude var tillbaka och så var så skrämmande och spännande. Alltså jag vill verkligen inte spoila, men jag kan säga att han lyckades skrämma upp mig nästan lika mycket som Mara. Förmodligen för att hennes känslor var så övertygande.

Gillar verkligen att man får reda på mer bakom deras krafter i den här boken, eftersom att i förra boken kände jag mig så förvirrad eftersom att det enda man hela tiden fick var frågor, hela tiden, i stället för svar.

Om det är något jag ska klaga över när det gäller handlingen så är det väl att mittendelen kändes lite seg, trots att den egentligen var ganska spännande också. Men min teori är att jag tyckte början och slutet var så spännande att mitten bleknade i jämförelse. Har jag förresten sagt att jag älskade slutet så himla mycket?! Runt de sista 100 sidorna vändes bladen hela tiden och jag kunde inte slita mig därifrån. Så genialt, så skrämmande, så hemskt, så mycket hat, så mycket kärlek, ja allt. I de absolut sista sidorna var hjärtat i halsgropen och jag fick lite tårar i ögonen. Jag hoppas verkligen inte att det Dr. Kells påstår är sant (bara de som läst boken som förstår).

 

Karaktärerna är lika underbara som i förra boken. Jag gillar till och med Mara ännu mer nu, då jag kan tydligt se hennes stora karaktärsutveckling. Hon är mycket modigare, börjar acceptera hennes gåva/förbannelse mer, tar tag i saker och ger inte upp. För hur ensam hon än kände sig, hur rädd hon än kände sig så gav hon aldrig upp. Dock tror jag att en del utav det var att hon hade Noah. Killen som är den enda personen i boken som känner till hennes hemligheter. Och Mara är den enda som känner till hans.

Först var jag lite rädd på grund av baksidestexten (”She couldn't imagine that after everything she's been through, the boy she loves would still be keeping secrets. She's wrong”) att deras relation skulle bli lite som Tris och Four's i Insurgent, att de höll en massa hemligheter från varandra som gjorde att de kom allt längre ifrån varandra. Men jag hade inte behövt oroa mig, för att de tar sig igenom det och skyddar varandra. Deras relation är verkligen något man kan kalla för stark och jag gillar verkligen hur Noah är där för Mara hela tiden. Han skyddar henne och hjälper henne igenom allt. Samtidigt har han fortfarande kvar sin sarkastiska och lite mystiska attityd. En oerhört bra skapad karaktär med andra ord!

 

Nu ska jag sluta babbla på här för att annars så kommer den här recensionen att bli för lång. Dock så tycker jag verkligen att ni ska ge den här serien en chans och läsa den, för att den är så värd det. Har jag sagt att jag älskade slutet?

 

Bästa del: Slutet! Förvånande va?

 

Bokens första mening: You will love him to ruins.

 

Bokens sista mening: When they released me, they'd see that the answer was yes.

 

 

9/10

 


Book Haul #3 (Del 2)

Här har vi då den efterlängtade Book Haulen om min amazon beställning:
 
 
Hoppas att ni tyckte om den och säg gärna till vad det är jag kan förbättra! :)

Love is the higher law (David Levithan)

 
Titel: Love Is The Higher Law
Författare: David Levithan
Originaltitel: -
Utgivningsår: 2003
Bokförlag: Alfred A. Knopf books for young readers
Antal sidor: 167
Översättning: -
Serie: -
 
Det är morgon i New York. En vanlig high school-dag väntar Claire. Peter skolkar och är downtown. I Brooklyn ligger Jasper och sover. Ingen av dem anar att allt ska förändras innan dagen är slut. Det är tisdagen 11 september 2001. 

Detta är inte bara en roman om den stora katastrofdagen för tio år sedan. Den handlar också om allt efteråt. Om det svåraste svåra. Men också om hur glädjen och hoppet kan finnas så nära sorgen. 
 
 
 
 
 
 
Min åsikt:
Jag hade ingen aning om att den här boken skulle ta upp ett sådant djupt ämne. Och hade ännu mindre aning om vad den egentligen handlade om. Jag förstod därför inte i heller vad omslagsbilden verkligen föreställde, och sedan när jag väl gjorde det blev bilden plötsligt flera gånger finare. Den föreställer alltså då World Trade Center, tvillingtornen, efter deras kollaps när de höll en minnesstund.
 
Den här boken utspelar sig, som ni kanske redan förstått, år 2001 och skrevs runt året 2003 skulle jag nog tro. Och jag älskar hela det här konceptet med tvillingtornen eftersom att jag själv alltid har varit väldigt intresserad av just den händelsen. Nu för första gången får jag dock verkligen se det genom ett annat perspektiv, speciellt med tanken på att David Levithan verkligen vet vad han talar om då han själv var i New York vid självaste händelsen. Han själv förlorade ingen nära honom, vilket huvudkaraktärerna i boken inte i heller gjorde, men det betyder absolut inte att det är mindre tänkvärt och sorgligt för det.
 
Boken har tre huvudpersoner. Claire, Jasper och Peter. Boken är berättad utav de alla tre, vilket faktiskt fungerar förvånandsvärt bra. Ibland kunde det visst vara lite svårt att skilja på dem men oftast var det rätt lätt, då de var ganska annorlunda och tänkte på ett annorlunda sätt allihopa. Vilket jag tycker om väldigt mycket, och trotts att de är så pass annorlunda så tycker jag ändå om de alla väldigt mycket och kunde verkligen sympatisera med dem.
Claire är den här sympatiska, tänkande, logiska och snälla tjejen, Japser är den här killen med mörk humor och har lite "whatever" attityd men är samtidigt egentligen inte så kaxig om man tänker efter och sist men inte minst Peter som är den lunga och sansade killen.
Måste dock säga att jag nog gillar Clarie bäst. Favoriten!
En sak som också är lite rolig. Varenda bok jag har läst som Levithan har skrivit så har hans killkaraktärer varit gay. Undrar om ifall han själv är det (vet ju egentligen ingenting om honom), eller ifall han bara tycker om det. Hur som helst: kul!
 
Jag gillade den här boken. Den fick mig att tänka och se på ett helt annorlunda sätt. Jag fick ta del utav andras känslor kring katastrofen och tror nog att jag aldrig kommer att kunna se på terroristattacken på samma sätt längre. På ett bra sätt dock! Det har liksom innan alltid känt så långt bort och aldrig riktigt varit relativt och avgörande för oss här. Men i Love is the higher law fick man se det på nära håll och jag upplevde det lite som att jag var närmare och kände katastrofen på ett annorlunda sätt, om ni nu förstår vad jag menar. Det kändes som att det plötsligt blev mycket verkligare.
 
7/10
 
 

Red Glove (Holly Black)

(OBS! Hela den här recenisonen kan innehålla små men såväl stora spoilers för förra boken!)

 
Titel: Red Glove

Författare: Holly Black

Originaltitel: -

Utgivningsår: 2011

Bokförlag: Margaret K. McElderry Books

Antal sidor: 325

Översättning: -
Serie:
The Curse Workers #2 (Första boken: White Cat (sv: Den vita Katten). Uppföljare: Black Heart)

 

Curses and cons. Magic and the mob. In Cassel Sharpe's world, they go together. Cassel always thought he was an ordinary guy, until he realized his memories were being manipulated by his brothers. Now he knows the truth--he's the most powerful curse worker around. A touch of his hand can transform anything--or anyone--into something else.

That was how Lila, the girl he loved, became a white cat. Cassel was tricked into thinking he killed her, when actually he tried to save her. Now that she's human again, he should be overjoyed. Trouble is, Lila's been cursed to love him, a little gift from his emotion worker mom. And if Lila's love is as phony as Cassel's made-up memories, then he can't believe anything she says or does.

When Cassel's oldest brother is murdered, the Feds recruit Cassel to help make sense of the only clue--crime-scene images of a woman in red gloves. But the mob is after Cassel too--they know how valuable he could be to them. Cassel is going to have to stay one step ahead of both sides just to survive. But where can he turn when he can't trust anyone--least of all, himself?


 

 

Min åsikt:

Red Glove är fortsättningen på White Cat och har varit en bok som jag varit väldigt intresserad utav att läsa länge nu. Nu kände jag dock äntligen att det var dags och känner jag mig nöjd? Ja du, både och.

 

En sak som jag gillade väldigt mycket med Red Glove var att man fick lära känna Lila bättre och det var kul, även om man fick se henne mycket i även förra boken, men dock då som en katt. Var kul att se henne i mänsklig form i stället. Gillar att hon är så bestämd och inte gömmer sig bakom in rika och inflytelserika mafia pappa (eller vad man nu ska kalla honom för) och är så vass. Här är ingen tjej som viker sig så lätt.

Cas är fortfarande lika sarkastisk rolig. Gillar verkligen hans stil på något sätt och hans mörka humor är underhållande. Han känns lite som en lite mörkare version utav en annan Cas från Anna dressed in blood serien. Däremot kunde jag ibland känna att han gjorde en massa handlingar som jag inte riktigt förstod och fick man någon förklaring för det? Nej, såklart inte. Tyckte det här var lite konstigt.

En annan sak jag också måste tilläga här, är att det är så kul att Holly Black har med korta, korta scener där Jace från The Mortal Instruments är med, eller ja någon som ska föreställa honom och vara som honom. Ni som kanske inte visste det så är Cassandra Clare och hon väldigt bra vänner då Clare skrev någon mening om en utav hennes karaktärer i sina Mortal Instruments böcker, då Black gjorde samma sak med just då Jace. Det är kanske inte någon jätte stor sak, men det är ändå ganska roligt och intressant.

 

Som ni märker så hade jag inga som helst problem med karaktärerna. Dessvärre fanns det ett annat nästa större problem: jag tyckte om början utav Red Glove och var verkligen nöjd med att vara tillbaka i Cas's huvud. Tyvärr var det dock någon som inte riktigt fungerade eftersom att jag började tappa intresset mer och mer som boken gick. Tillslut kom jag bara på mig själv hela tiden med att skumläsa och det är verkligen inte likt mig då jag i stället brukar tycka att det blir mer och mer intressant desto längre in i boken jag kommer. Det är så konstigt, jag borde ju gilla det. Mysteriet i boken var spännande och fundersamt, Black har en massa tvister i genom hela boken, ett epic kärleksdrama, finns en massa udnerbara karaktärer och jag gillar verkligen hela det här ”berörare” temat. Den har alla ingredienser för att jag ska vara insatt i hela dramat och ändå tappade jag intresset efter halva boken. Jag kände nästan likadant i förra boken, men då kände jag det dock inte lika starkt.

 

Allt som allt så gillar jag verkligen boken, dock gör det här med att jag tappade intresset halvvägs att en del utav det förstörs. Skulle förmodligen ha fått ännu högre betyg om det inte hade varit för det.

 

6/10

 


Book Haul #3 (Del 1)

Det här är nu tredje gången jag gör en bokvideo. Hoppas ni gillar den:
 
 
 
Del 2 kommer upp (precis som jag säger i videon) antingen nu i helgen eller i början utav nästa vecka!

Månadssammanfattning: Oktober

Oktober:


Lästa:

De vassa tändernas skog - Carrie Ryan

Uglies - Scott Westerfeld

Stop Pretending - What happened when my big sister went crazy - Sonya Sones

Allt jag säger är sant - Lisa Bjärbo

Parasit - Scott Westerfeld

Falling Under - Gwen Hayes

Pojken i randig pyjamas - John Boyne

Den dansande djävulen - Martin Widmark

 

Antal: 8

Antal lästa detta året: 84

Svenska: 5
Engelska: 3

Omläsningar: -

Kvinnliga författare: 4
Manliga författare: 4 (Ojdå, konstigt men samtidigt bra att jag lyckades läsa lika många böcker skrivna utav kvinnliga författare som manliga.)

Längsta bok: Uglies, med sina 406 sidor.
Kortaste bok: Den dansande djävulen, med sina 152 sidor.
 
 
Bästa bok: Svårt att välja en favorit då de flesta låg på sju hjärtan i betyg sträcket. Men de tre absoluta favoriterna är nog: Uglies, Parasit och Allt jagsäger är sant. En liten hyllning till Scott Westerfeld, då han har skrivit två utav dem :)
 
  
  
 
En bok jag inte rekommenderar: Usch, läste en bok den här månaden som jag inte tyckte om alls mycket och det är Falling Under. Helt värdelös är den kanske inte, men där fanns inte mycket att hänga i julgranen :/
 
 
Recensioner: 2 som är publicerade och 2 som ännu inte är publicerade. Och jag som började tro att jag skulle komma i kapp nu :/


Sammanfattning: Nja, är inte jätte nöjd med den här månaden men det kunde ju ha varit värre, om man säger så :)
Jag fick dock läst ett par böcker jag velat läsa länge och läst en del bra böcker från författare jag har läst böcker utav tidigare.
 

Att förbättra till nästa månad: Säger som alltid det senaste halvåret: Recensionerna, recensionerna och recensionerna!! Så fort jag har börjat komma i kapp så har det sprungit iväg igen. Hm.... måste verkligen ta tag i det nu, för det är inte kul att vara så efter.

Ett paket fyllt med lycka!

Kolla vad jag hämtade hem idag:
 
 
Äntligen! Säger jag bara. Äntligen har mitt amazon paket kommit. Jag väntar dock fortfarande på en bok som ska komma nu om någon dag, förhoppningsvis.
Egentligen var det här paketet beräknat att komma på måndag nästa vecka men så blev det tydligen inte och glad är jag! Lite kul eftersom att det nu blev en väldigt stor överraskning för mig :D
Det här är nog den beställningen jag är mest nöjd med detta året, då alla böckerna som är med är några jag verkligen vill läsa. Skulle helst vilja börja på allihop samtidigt men nu får jag nog ta att behärska mig, måste dessutom först läsa ut den boken jag håller på att läsa just nu innan jag ens får börja läsa någon utav dem.
Jag antar att ni nu är väldigt nyfikna på vilka böcker de är och tyvärr får ni vänta ett litet tag till. Kommer förhoppningsvis att göra en book-haul slutet utav denna veckan eller början av nästa. Efter att den sista boken har kommit och när jag helt enkelt har tid.

RSS 2.0