Dagens Citat

Fire is catching. And if we burn, then you burn with us! - Katniss Everdeen, Mockingjay.

2 nyheter!

Till att börja med så såg jag idag, när jag vart inne på Richelle Mead's facebook sida, att det de har publicerat det första kapitlet utav The Golden Lily. Vilket alltså är den andra boken i Bloodlines serien. The Golden Lily ska då alltså släppas den 19 Juni. Här kan du läsa första kapitlet.
Jag måste även tillägga att jag älskar omslaget, så himla snyggt!
-

 

Dessutom så har även boktrailern till andra boken i triologin som handlar om Engelsfors släppts. Som de flesta redan vet så är titeln då Eld och den ska släppas den 26 April, bara drygt en månad kvar. Jag längtar, gör ni?

-

-
-

Impulsköp!

Jag vart idag på ett köpcentrum tillsammans med min mamma och vi vart då på jakt efter jeans. Och vi hittade några snygga för lågt pris, dock hittade jag ett annat fynd också som det verkligen inte vart meningen att jag skulle hitta. Hur som helst så kunde jag inte låta bli att gå in och ta en snabbtitt när jag gick förbi Akademibokhandeln. Väl därinne så kollade jag igenom rea-böckerna eftersom att det är de sista dagarna och för att de hade sänkt priset på böckerna till halva rea-priset. Då hittade jag då: Vindens Namn, del 2 av Patrick Rothfuss, för bara 30 kr!
Jag har dock inte läst del 1 och jag vet knappt vad det handlar om, men jag har hört att den ska vara väldigt bra. Så jag tog givetvis chansen och nu har jag den här i min famn. Ännu en bok att ställa in i bokhyllan! :)
-

I'm back! (Onödigt inlägg, jag vet. Ignorera om du vill)

Jag är tillbaka efter några veckors dålig uppdatering. Jag har väl egentligen ingen ursäkt, bara brist på läsning och fantasi antar jag...
Hur som helst så har jag tre recensioner som ligger på lur och bara väntar på att bli publicerade. En är dock en filmrecension och jag tror att de flesta kan gissa sig till vilken film det handlar om. Hur som helst så såg jag den på premiären i fredags och jag har då lyckats smälta den så mycket att jag har skrivit en recension. Det var väl allt och jag vill önska er alla ett: Happy Hungergames, and may the odds be ever in your favor! <3

Dagens Citat (bara för att jag såg Hungerspelen idag)

Always - Peeta, Mockingjay.

Dagens Citat

"Varje påhittade historia har sin grund i verkliga händelser" - Adam, Om Jag Stannar.

Dagens Citat

"Because," Beck ha said. "Into every life, a little rain must fall."
"Because," corrected Paul, "into every song, we must have a minor bridge."

- Beck and Paul, Forever av Maggie Stiefvater.

Bokrean (Del 2)

Innan idag så vart jag och hämtade ett stort paket från posten, innehållande 12 böcker. Det är alltså de jag beställde från bokrean, alla vart dock inte på rea och jag passade då på att klicka hem några böcker jag velat läsa länge. Man måste ju som sagt passa på! ;)
Dessa vart de jag köpte på rea:
 
Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld
Jag har varit intresserad av att läsa den här länge nu och när jag såg att den vart med på rean så vart det ju ett självklart val. Den har fått både bra och dålig kritik så det ska bli roligt att se vad jag tycker om den.
Naomi & Ely's kyssförbuds lista av Rachel Cohn och David Levithan
Jag har inga direkt stora förväntningar på denna men handlingen verkar lovande och jag är i ett sådant fall just nu att jag behöver läsa en avslappnande svensk ungdomsbok. Den kostade dessutom bara 20 kr, så bra pris vart det.
Om jag stannar av Gayle Forman
Den här har fått en sådan bra kritik att jag blir lockad utav bara det. Sorgliga och deprimerande böcker är egentligen inte något jag gillar att läsa sådär väldigt mycket eftersom att jag själv bara blir deprimerad. Men jag har bestämt mig för att ge den här en chans så jag får hoppas att den är värd det.
Var är Alaska? av John Green
Det här är också en bok jag har velat läsa väldigt länge. Baksidestexten är egentligen inte så utstående men jag har hört att den ska vara bättre än vad den verkar så, ja, jag får väl hoppas på det helt enkelt.
Ögat över månskäran av Libba Bray
Ännu en bok som har fått mycket bra kritik. Handlingen låter också väldigt lovande och jag kan inte vänta på att börja läsa den.
De här är de övriga jag beställde (som inte vart med på rean):
Bloodlines av Richelle Mead
För att vara ett sådant stort fan utav Vampire Academy så är det väldigt konstigt att jag inte har läst denna än. Men nu har jag den äntligen i mina händer och åh vad jag längtar efter att få läsa den. Mer utav den fantastiskt världen och de fantastiska karaktärerna. Adrian!
Anna and the french kiss av Stephanie Perkins
Eftersom att den här har fått så mycket bra kritik och för att jag är en sådan sucker för romantiska komedier (som är bra) så är det ju självklart att jag ska ha den i min bokhylla. Och nu har jag äntligen det! Läsas ska den då även göra, något jag längtar mycket till.
Anna dressed in blood av Kendare Blake
En komisk sak är att jag har beställt två stycken böcker, den här gången, vars titel börjar på Anna :D
Hur som helst så har jag inte läst så värst mycket om spöken och det är något jag vill läsa mer om och nu kan jag äntligen det.
Clockwork Prince av Cassandra Clare
Ännu en bok av en favorit författare jag borde ha läst tidigare. Jaja, nu har jag i alla fall den här och eftersom att alla säger att den är så mycket bättre än Clockwork Angel så har jag stora förväntningar på den. Dessutom kommer jag ju att återvända till världen utav Shadowhunters och det vill jag så gärna!
Nightshade av Andrea Cremer
Ända sedan jag hörde att kvinnliga huvudpersonen själv vart en varulv så ar jag velat ha den här boken. Det här ska verkligen bli intressant.
Vampire Academy: The ultimate guide av Richelle Mead och Michelle Rowen
Också något man måste ha om man är ett stort VA fan, och nu har jag den! Wow, 318 sidor utav massa ny information att sänka tänderna i. Jag kan inte vänta!
Graceling av Kristin Cashore
Den här har, liksom de andra, fått väldigt bra kritik och jag tänkte att det vart dags för mig att läsa den nu också.
 
 

Day 6 (30 Days of Books)

Day 6: Book that everyone else has read but you havn't
Åh, jag har ett perfekt svar på den här frågan. Det finns en bokserie som jag är säker på att nästan alla boknördar har läst, men inte jag. Jag pratar såklart om Harry Potter serien.
Det är konstigt, men jag har aldrig haft någon lust att läsa böckerna direkt. Visst jag har tänkt på det några gånger men det har ändå aldrig blivit av.
Jag har dock sett filmerna, allihopa, och jag tycker att de är väldigt bra. Men läsa böckerna? Nja, jag vet inte. Det kanske blir av någon gång men jag kan inte säga något säkert.

 


Random bröllopsbild

Jag surfade runt och kollade på lite bilder när jag snubblade över den här söta bilden som någon har ritat. Tänkte jag skulle visa den för er:
Visst är det gulligt? :)
Har, tyvärr, som sagt ingen aning om vem som har gjort den och jag vet inte heller vem det fjärde paret är, eller vilken bok de är ifrån. Någon som kanske vet?

Dagens Citat

Good God. Men everywhere! - Rose Hathaway, Frostbite.

Status: 5 mars 2012

Jag har precis publicerat en Vampire Academy recension, som lovat (den blev vääääldigt lång, märkte jag), och ska nu kanske skriva en recension till Fallen också. Som förmodligen kommer att droppa in senare.
Jag läser just nu Forever av Maggie Stiefvater och har inte kommit sådär jätte långt, till sida 100 något, tror jag. Det kommer däremot bli garanterat mer läsning nu denna veckan, då jag inte har så mycket annat att göra.
Det vart då allt och jag hoppas att ni andra får en fortsatt trevlig dag! :)

Sammanfattning utav Februari läsning

Februari:

Lästa:
Feber - Maggie Stiefvater
Boktjuven - Markus Zusak
Fallen - Lauren Kate
Dragon's Oath - P.C and Kristin Cast
Vampire Academy - Richelle Mead (för andra gången)
Frostbite - Richelle Mead (för andra gången)
Shadow Kiss - Richelle Mead (för andra gången)
Blood Promise - Richelle Mead (för andra gången)
Spirit Bound - Richelle Mead (för andra gången)

Antal: 9

Svenska: 2
Engelska: 7

Omläsningar: 5

Kvinnliga författare: 8
Manliga författare: 1 (Återigen lyckades jag med åtminstonde en manlig författare.)

Bästa bok (inte omläsning): Boktjuven, utan tvekan.
Sämsta bok: Svårt val mellan Dragon's Oath och Fallen. Men det får bli Dragon's Oath eftersom att de till och med förstörde min syn på några karaktärer jag gillade innan.

Recensioner: Bara 2 stycken faktiskt. Men det ska bli 1 till senare om hela Vampire Academy serien. Kanske också blir en recension på Fallen.

Sammanfattning: Början utav den här månaden gick okej och nu den senaste veckan gick sjukt bra, då jag läste nästan hela Vampire Academy serien, men det vart i mitten utav månaden det gick dåligt. Jag fastnade i Fallen och kom ingenstans, jag tappade väl lusten helt enkelt. Men jag är sammanlagt faktiskt nöjd :)

Att förbättra till nästa månad: Jag säger samma sak som förra månaden; att jag är nöjd. Jag skulle kunna säga mindre omläsning men eftersom att de här fem omläsningarna vart planerade så känns det ju lite dumt. Och ja, manliga författare är ett hopplöst fall...


RSS 2.0