Dagens Citat

"You know what  we need?"
"A new plan?" asked Lissa.
"A miracle?" asked Eddie.

- Rose, Lissa and Eddie, Spirit Bound.


Day 5 (30 Days of Books)

Day 5: Book you wish you could live in
Usch, svår fråga. Det finns ju en massa böcker jag skulle vilja leva i. En massa karaktärer jag skulle vilja träffa och leva tillsammans med. Men efter att ha funderat ett tag kring det här så kom jag fram till att jag helst skulle vilja leva i Cassandra Clare's The mortal Instruments värld och träffa karakätererna. Åh, tänk bara på allting man skulle kunna göra. Jaga demoner tillsammans med Jace, Alec, Isabelle och Clary är bara en utav de många sakerna. Och det är inte ens den största delen.
Så ja, nu när man tänker efter så är ju svaret givet :)


Day 3 & 4 (30 Days of Books)

Day 3: Book that makes you laugh out loud
Jadu, det finns en massa men om jag ska göra det här relativt kort så får jag säga att Sophie Kinsella's böcker alltid bjuder mig på en massa skratt och underhållning. Jag förstår inte hur hon kan få sina karaktärer så klumpiga och roliga utan att de blir irriterande.Hennes shopaholic-serie skulle jag väl säga är den som är mest känd, men trotts det så får man i heller inte missa hennes andra fristående romaner. För att de är minst lika underhållande och man blir alltd full av skratt. Flickan från tjugotalet är min personliga favorit :)
Skulle rekomendera de till alla som älskar underhållning på högsta nivå med klumpiga men ack så älskvärda karaktärer!


...
Day 4: Book that makes you cry
Då kommer vi till den lite mer sorgliga delen, för det finns det gott om också.
Shadow Kiss och Spirit Bound känns ju som ett självklart svar här. Det finns inte ord för att beskriva hur hemskt underbart sorgliga de här två böckerna är. Också två utav mina favoriter i Vampire Academy serien (den sista är ändå lite bättre.) Jag tror att alla som har läst serien kan hålla med mig på den här punkten.

 

Men innan jag börjar babbla på om hur bra den här serien är så ska jag fortsätta, för det finns även andra böcker som har berört mig väldigt mycket.
En utav dessa är Boktjuven som är skriven utav Markus Zusak och åh, vad sorglig den är. När jag läste de sista sidorna så vart jag helt förstenad, jag kunde varken andas eller röra mig och det vart nätt och jämt som jag tog mig igenom resten utav den kvällen. För att jag brukar aldrig gråta till böcker (någon gång har det väl hänt att en och annan tår har sluppit ut, men inget sådant riktigt stortjut) och så har det alltid varit. Jag blir bara helt stilla och får en väldigt stor klump i magen så att det känns som att hela jag ska explodera. Jag kan ibland till och med börja skaka och bita på mina naglar. Men inga tårar, nästan aldrig.
Däremot kan jag bekräfta att några tårar kom när jag läste Spirit Bound för första gången, men det är nog det enda jag kan komma ihåg.
Dagens Citat

"You can't fool me comrade. You want to put on a cowboy hat and keep lawless bank robbers in line".
"No time. I have enought trouble keeping you in line."

- ´Dimitri Belikov and Rose Hathaway, Shadow Kiss.

30 Days of Books (Day 2)

Day 2: Least favorite book

Jag har inte träffat på så många böcker som jag inte gillar. Eftersom att de flesta böckerna jag läser har fått bra kritik utav många. Det är sällan jag läser någon som har fått sådär och dålig kritik.
Och sedan ifall jag stöter på något som jag inte alls gillar så läser jag helt enkelt inte ut den (om jag då inte har lagt ner pengar på den såklart).
Dock finns det några som jag inte har gillat så mycket, men tvingat mig själv att läsa ut:

 

Vad min flickvän inte vet av Sonya Sones
Den första boken, Vad mina vänner inte vet, vart helt okej. I grund och båtten så tyckte jag att det här med att författaren skrev i diktform vart häftigt och annorlunda, karaktärerna vart också helt okej. Men i den här vändes allting upp och ner. Det blev jobbigt att läsa och jag gillade karaktärerna mindre och mindre. Skulle aldrig ha läst ut den om det inte vart så att jag ägde den.

Beautiful Dead: Summers Bok av Eden Maguire
Som jag har märkt så gillade nåstan ingen första boken men tro mig när jag säger detta, den här vart så mycket värre. Jag fastnade lite i första boken, mest för att jag tyckte att idèn vart ny och bra. Tyvärr missade jag då också hur dåligt skapade karaktärerna vart och hur grymt långtråkig den här handlingen blev. Sedan kom jag till den här tredje boken och vilket platt fall, nu vart den helt plötsligt ännu värre. Karaktärerna nådde en gräns där jag bara ville slå till dem hela tiden, den så kallade kärleken blev överdriven och åh, jag insåg även att författaren upprepar samma sak i varje bok. Det är samma sak som händer om och om igen. Jag vill helst inte spoila något men det är så himla frustrerande.
Det är synd, eftersom att omslaget är så sjukt vackert och för att författaren hade en riktigt bra idè som hade kunnat bli så mycket bättre, men hon totalt kastade bort den chansen.

Bokrea (del 1)

Igår följde jag då med min kusin till akademibokhandlen nära oss och köpte några rea böcker. Eller ja, hon köpte många, närmare 9 bestämt. Jag köpte dock bara två eftersom att jag redan hade beställt några på nätet.
En utav de böckerna jag köpte vart åt min bror som fyllde 1 år för någon dag sedan. Den andra boken vart till mig själv, nämligen Fallen Ängel. Egentligen hade jag först bara tänkt köpa något till min bror men när jag såg den på rea så kunde jag inte låta bli. Har velat ha den i bokhyllan ett tag nu! Vilka böcker jag beställde kommer jag berätta i del två, som kommer att publiceras när böckerna har kommit hit.
Vad har ni köpt på rean då? :)


Dagens Citat

"If I let myself love you, I won't throw myself in front of her. I'll throw myself in front of you."

 
- Dimitri Belikov, Vampire Academy.


Day 1 (30 days of Books)

Day 1: Favorite book

Jag har fått den här frågan väldigt många gånger och har alltid haft lika svårt att svara på den. Jag har haft tider då jag har avgudat vissa serier och böcker då svarat har varit självklart, men jag har aldrig kunnat svara helt ärligt. Tyvärr kan jag då inte göra det nu i heller men tänkte i stället nämna 3 serier som jag alltid har älskat. The hunger games, Vampire Academy och The mortal instruments.


Dagens Citat

"Rose is in red, but never in blue. Sharp as a thorn, fights like one too." - Adrian Ivashkov, Frostbite.


30 Days of Books

Nu ska jag äntligen sätta igång med 30 Days of Books, eftersom att det känns som att alla andra redan har gjort det. Jag har då tagit en standard "mal" men sedan ändrat frågorna lite till hur jag vill ha det, eftersom att vissa kändes lite oödiga.
Kommer förmodligen att sätta igång med den första imorgon!
Här är alla då:

Day 1: Favorite book
Day 2: Least favorite book
Day 3: Book that makes you laugh out loud
... Day 4: Book that makes you cry
Day 5: Book you wish you could live in
Day 6: Book that everyone else has read, but you havn't
Day 7: Book that you can quote/recite
Day 8: Book that scares you
Day 9: Book that makes you sick
Day 10: Book that changed your life
Day 11: Book from your favorite author
Day 12: Book that is most like your life
Day 13: Book whose main character is most like you
Day 14: Book whose main character you want to marry
Day 15: First “chapter book” you can remember reading as a child
Day 16: Longest book you’ve read
Day 17: Shortest book you’ve read
Day 18: Book you’re most embarrassed to say you like
Day 19: Book that you thought you wouldn't like but end up loving
Day 20: Book you’ve read the most number of times
Day 21: Most overrated book and underrated book
Day 22: Book you plan to read next
Day 23: Book you tell people you’ve read, but haven’t (or haven’t actually finished)
Day 24: Book that contains your favorite scene
Day 25: Favorite book you read in school
Day 26: Favorite male character
Day 27: Favorite female character
Day 28: Last book you read
Day 29: Book you’re currently reading
Day 30: Book you know you will always love

Vampire Academy (Dagens Citat)

"I like him".
"Like or
LIKE?"
"Oh, there's a difference?"

- Lissa and Christian, Vampire Academy.

Sportlov och lite annat...

Det är då äntligen sportlov och åh vad jag har längtat. Äntligen prov och läxfri. Nu har jag tid till att göra en massa saker som det vart mening att jag skulle göra för länge sedan och så ska jag även träffa en massa vänner jag inte träffat på länge. Dessutom kommer det att bli läsning, en massa läsning. Och som att det inte vore nog så startar ju även bokrean på onsdag. Jag ska gå dit med min kusin eftersom att hon ska sova över här. Vi kommer att få gå upp tidigt *suck*. Men det kommer att vara värt det eftersom att akademibokhandeln som ligger nära mig har ett speciellt erbjudande att man kan köpa 4 reaböcker till priset av tre. Men det gäller bara mellan 7-10 på morgonen. Det får man ju inte missa.
Dock har jag ingen aning om ifall det är likadant på alla andra akademibokhandlar. Har inte kollat upp det, tyvärr. Hur som helst så kommer jag att göra ett till inlägg om bokrean senare, efter att jag har kollat upp mer noga vilka böcker som är med.

I övrigt så läste jag ut Frostbite i morse och har nu börjat på Shadow Kiss av Richelle Mead. Vad jag har längtat till att få läsa den igen :). Kul och mysigt ska det bli. Speciellt nu när jag har kommit till den lite bättre halvan av Vampire Academy serien. Etta och tvåan är fortfarande väldigt bra men inget slår trean, femman och sexan.Dessutom ska jag också skriva en recension om Fallen snart, eftersom att jag kände att jag måste publicera åtminstonde en recension medan jag läser Vampire Academy serien.

Dagens Citat

"What's with all the running, anyway? I mean, I realize the importance of stamina and all that, but shouldn't I be moving on to something with a little hitting? They're still killing me on group practice."
"Maybe you should hit harder," he replied drily.

- Rose och Dimitri, Vampire Academy.

Alla Hjärtans Dag

Jag skulle vilja börja med att önska alla en glad alla hjärtans dag! :)
Hoppas ni har haft en trevlig dag. Det har åtminstonde jag haft med god mat, ljus, choklad och familjemys.
Jag har då även varit på biblioteket idag och hämtat hem hela Vampire Academy serien på engelska (förutom den sista, som jag har hemma). Väldigt taggad vart jag eftersom att det vart väldigt länge sedan jag läste dem sist. Så inom den närmaste framtiden blir det mycket omläsning.

Tänkte även berätta vilka böcker jag läser just nu och för tillfället har jag bokmärken i tre böcker. Hungerspelen av Suzanne Collins, Vampire Academy av Richelle Mead och forever av Maggie Stiefvater. Då jag har kommit till något runt sida 50 i både forever och Hungerspelen och til sida 120 i V.A.

  

Ibland undrar jag....

... om jag kanske är lite efterbliven.

Är det bara jag som inte har vetat att de har gjort en film utav Tidsresenärens Hustru? Jag fick inte reda på det förrens idag. Men bättre sent än aldrig ju och jag ska defintivit se den nu inom närmaste framtid. Det här får jag ju absolut inte missa! :)
För er som inte har sett trailern, eller filmen överhuvudtaget, så finns trailern här:

Ser bra ut. Vad tycker ni som har sett filmen? :)

Dagens Citat

"I have hated words and I have loved them, and I hope I have made them right" - Liesel, Boktjuven.


Det vart då jag läste ut den...

Jag har läst och sett att det är många som, efter att de har läst ut en bok, skriver datumet de läste ut boken på sista sidan och det verkar som en rolig ide. Därför har jag funderat på att också göra det, men är lite osäker. Vill helst inte klottra i mina böcker, men å andra sidan så är det ju bara ett datum men jag får se.
Brukar ni skriva in datumet? :)


I övrigt så går det väldigt trögt för min läsning. Jag har fastnat i Lauren Kate's Fallen, som jag kan säga att jag än så länge inte är så förtjust i, och är ungefär runt sida 300. Ske se ifall jag lyckas läsa ut den innan helgen.
Dagens Citat

"A snowball in the face is surely the beginning to a lasting friendship" - The Book Thief


Andra trailern av Hunger Games

Idag har då den andra trailern av Hunger Games kommit ut, den som man först trodde skulle premiärvisas på söndag. Tyvärr kan jag inte länka videon på bloggen men på http://hungergamessweden.se kan du däremot se den. Jag måste tillägga att jag tyckte att den vart fantastisk, dock gillade jag den första trailern lite mer.

Det har även kommit ut en massa nya bilder och här är några utav dem:Wow, ser häftigt ut!


Visst är den fin? :)


Och dessutom så får vi inte glömma att det idag bara är 50 dagar kvar till världspremiären av The Hunger Games! Någon mer än jag som inte kan vänta längre?

Sammanfattning: Januari läsning

Januari:

Lästa:
Beastly - Alex Flinn
Clockwork Angel - Cassandra Clare
City of Fallen Angels - Cassandra Clare
The unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
Divergent - Veronica Roth
Mina Hemligheter - Sophie Kinsella
Tidsresenärens Hustru - Audrey Niffenegger
Silence - Becca Fitzpatrick
Tretton skäl varför - Jay Asher
Frost - Maggie Stiefvater

Antal: 10

Svenska: 5
Engelska: 5

Omläsningar: -

Kvinnliga författare: 9
Manliga författare: 1 (Åtminstonde inte 0 ;)

Bästa bok: Usch, svårt. Har läst många bra böcker denna månaden. Men om jag nu måste välja så får det bli antingen Divergent, Clockwork Angel eller City of Fallen Angels.
Sämsta bok: Får bli Beastly.

Recensioner: 6, snart 7.

Sammanfattning: Den här månaden startade väldigt bra med väldigt bra böcker. Tror jag läste ungefär 5 böcker de första tio dagarna. Sedan blev det lite sämre då skolan började och man fick läxor och prov att plugga till. Sedan så har kören som jag går på börjat igen och då måste man öva till det också. Det jag försöker säga är att det då blir mindre tid över till läsning. Men resten utav månaden gick ändå hyfsat bra. Inga omläsningar och det är jag glad över :)

Att förbättra till nästa månad: Hm, är faktiskt ganska nöjd med den här månaden och jag ska i stället försöka att göra lika bra ifrån mig i februari. Behöver inte ens nämna manliga författare, det kommer förmodligen aldrig att bli bättre...


RSS 2.0