Home Sweet Home

Jag har efter en vecka idag kommit hem från min lilla resa till Mallorca. Har haft det helt underbart och det är så skönt att bara få koppla av ibland. Det har definitivt varit en riktig solsemester och jag har solat en hel del, känner knappt igen mig själv ;)
Och nej, det blev ingen uppdatering under resan. Tydligen så var det så att man fick betala för wi-fi på hotellet, men det var ganska dyrt. Sedan hade de i för sig datorer nere i lobbyn men det kostade 2 euro för bara 12 minuter o.O
Men nu ska min Top 5 Wednesday börja som vanligt igen, och uppdateringen är som den är. Börjar skolan imorgon också så det kommer säkert att gå upp och ner, men jag ska göra så gott som jag kan. De första 2 veckorna brukar faktiskt vara ganska lugna.
Under resan fick jag dock mycket tid till att läsa. Läste ut Vampire Academy och Frostbite graphic novel (som min kusin hade med sig, jag äger inte dem och inte heller finns de på mitt bibliotek) på dit och hemresan. Läste även tredje Furnace boken och Animal Farm under tiden jag var där. Är ganska nöjd, men måste fokusera mer på klassikerna nu :)
 
Jag fick också en väldigt trevlig överraskning när jag kom hem, nämligen de första officiella bilderna från Vampire Academy: Blood Sisters, och inte nog med det hittade jag även en liten teaser trailer. Såg även de första stillsen från Boktjuven. Typiskt att allt spännande ska börja hända när jag är borta :p
Hur som helst så har jag sett trailern idag och var taggad som bara den.
 
 
Först blev jag ganska besviken, men efter att ha sett den några gånger började jag faktiskt tycka om den mer och mer. Kände igen en hel del scener från boken och jag bara älskar skådespelarna.
Man får ju också tänka på att de slutade filma för bara några veckor sedan och har haft en väldigt kort tid på sig att klippa ihop detta. Hoppas på en längre trailer sen där allting blir mer förklarat och tydligt om deras Moroi, Dhampir, Strigoi värld. För att det är en hel del som gör att den skiljer sig från andra vampyrberättelser.
Det jag är mest orolig fö ärr att folk som inte läst boken ska se teasern och direkt tänka "åh nej, inte ännu en tonårs ångest vampyrfilm" och sen aldrig vilja veta något mer om den. För Vampire Academy behöver bli en stor succé, annars kan vi glömma uppföljarna. Jag vill inte att det ska sluta som Beautiful Creatures.
 
Om det är några som känner sig lite skeptiska mot filmen på grund av trailern, precis som jag gjorde, så borde ni läsa det här inlägget. Det är en väldigt bra intervju där Richelle Mead pratar om trailern och reder ut en del saker. Det fick åtminstonde mig att slappna av lite :)

Två glädjetjut!!!! :D

Jag har två saker att berätta lite snabbt, för att jag har bråttom.
 
Det första är att jag igår gick till entre i Malmö med en av mina kompisar och bland annat hämtade ut våra reservationer till City of Bones den 23 augusti! *happydance* :DDDDD
 
Det ska bli så extremt kul och jag är laddad som bara den. Allt som jag har fått se utav filmen än så länge totalälskar jag och tror verkligen att det här kommer att bli något bra. Visst har de ändrat några händelser, men ibland kan det även vara bra. För vissa saker passar bättre på film medan andra passar bättre i en bok.
Var också beredd på att jag kommer att skriva en lång och spoilande recension om filmen någon dag efter!
Ska ni också se CoB?
 
 
Andra saken jag har att berätta är att om ungefär en kvart åker jag till flyplatsen och sätter mig på ett plan med slutdestination Mallorca. Där ska jag befinna mig i en vecka och två dagar efter att jag kommer hem börjar skolan. Sista året på grundskolan, snacka om att tiden har gått snabbt. Jag måste faktiskt säga att jag har mycket ångest för att börja nian och vet att det kommer att bli ett tufft år, men jag är inte den som backar för en utmaning ;)
Hur som helst så ska det bli väldigt kul att åka iväg och bara koppla av. Nu är det dessutom väldigt fint väder där nere så det ska bli extremt kul. Det är bara till att säga bye bye Sverige <3
Jag har tyvärr inte haft tid att tidsinställa några inlägg, men tror att jag kanske kommer få möjlighet och tid till att fixa lite därnere. Så tro inte att ni blir av med mig :p

Månadssammanfattning: Juli 2013

Juli:

 

Lästa: 

Korsad - Ally Condie
Catching Jordan - Miranda Kenneally
Mitt perfekta liv - Sarah Dessen
Sommaren jag blev vacker - Jenny Han
Mycket mer än så - Sarah Dessen 
 
Antal: 5
Antal lästa detta året: 39

Svenska: 4 (Länge sedan jag läste så många på svenska)
Engelska: 1

Omläsningar: -

Kvinnliga författare: 5
Manliga författare: 0
 
 
Bästa bok: Svårt val mellan Catching Jordan och Mitt perfekta liv. Tror det får bli CJ :)
 
 
 
En bok jag inte rekommenderar: Korsad var ingen stor favorit för mig tyvärr. Tyckte Matchad var bra, men Korsad var bara tråkig och ganska utdragen.
 
Recensioner: Efter att ha gått så bra förra månaden trillar jag nu tillbaka igen. Har knappt skrivit någon recension denna månaden och ligger efter något så otroligt :(
Ibland tycker jag att det är jätte kul att skriva recensioner men ibland känns det bara som en börda. Har ni också haft den känslan?

Sammanfattning: Jag är både nöjd och inte nöjd över den här månaden. Jag är glad över att äntligen få ha läst ut Korsad som jag ha lånat och påbörjat en miljontals gånger förrut, så det är skönt att den äntligen är utläst. Jag är även nöjd över att jag fick läst alla mina sommartema böcker och att jag nu äntligen har läst några böcker som stått olästa länge i min hylla.

Planeringar för nästa månad: I augusti börjar äntligen mitt klassiker-tema. Men till skillnad mot förra temat så är det här lite större och kommer att sträcka sig över en längre tidsperiod. De böckerna jag har tänkt läsa är alla skrivna på 1900-talet och det känns som en bra tidsperiod att börja på. Böckerna som ska läsas är: How to kill a mockingbird, 1984, Animal Farm, A wrinkle in time, the Catcher in the Rye och The Great Gatsby. Det är sex stycken böcker och eftersom att klassiker kan vara ganska jobbigt att läsa i rad tänker jag även klämma in lite andra böcker emellan så att jag inte blir för trött på det. Alltså tror jag att det kan ta ungefär 2-3 månader att bli klar med klassikerna :)
Så det är bara att sätta igång!
 

Top 5 Wednesday #5

Nu är det dags för en ny Top 5 Wednesday, som egentligen borde byta namn till "thursday" eftersom att den nästan alltid kommer upp då :p
Men men, nu går vi vidare till veckans tema som för en gångs skull inte handlar om karaktärer:
 
(Obs: jag räknar inte med dystopi världar)
 

 
 
5. Förening (Switched - Amanda Hocking)
Jag har ännu bara läst första boken i serien och vet inte lika mycket om världen som jag skulle vilja. Men av det lilla jag såg verkade det helt fantastiskt. Allt från vackra gömda trädgårdar till utstående klänningar finns det att se. Jag är ju också en sådan som är lite utav en "sucker" för  gammeldags stilar, så det här är helt perfekt för mig. Hoppas att man får se mer utav världen i nästa bok.
 
 
 
4. Nightshade (Andrea Cremer)
Hur häftig och fascinerande är inte den världen som Cremer har byggt upp? Det är inte ofta i heller man ser en styrelse där varulvarna är beskyddare och tjänare åt en stor grupp av magiker. Det är annorlunda och det är just det jag älskar. Vill inte prata mycket mer om den här världen eftersom att jag är rädd att spoila men ni som har läst Nightshade serien vet att den även har en hel del vackra miljöer att bjuda på, och att det finns en del sidor utav den också. Cremer skriver så levande att jag verkligen kan föreställa mig allt framför mig och det är lätt att se världen som hon har målat upp.
 
 
 
 
3. The Seven Kingdoms (Graceling - Kristin Cashore)
De sju kungadömena. Här är det likadant då jag bara har läst första boken men då var huvudpersonen ute på resa och man fick ändå se och vara med om en hel del i landet. Här existerar vanliga människor och människor med förmågor sida vid sida. Oftast brukar det i en sådan situation vara att de vanliga människorna klassas som mindre värda medan de med förmågor är de som har makt och är personerna de vanliga ser upp till. I Graceling är det nästan tvätom då de i de flesta kungadömena blir utstötta då de vanliga människorna har svårt för att lita på dem eftersom de är rädda. Därför blir de då utstötta, eftersom att de är annorlunda. Något man ser i vårt samhälle varje dag.
 
 
 
2. Älvvärlden (Wicked Lovely - Melissa Marr)
Älvriket i den här bokserien är minst sagt häftig och inspirerande. Jag älskar verkligen idèn med att det finns flera hov och att de som bor där har olika krafter. Som till exempel i vinterhovet går alla runt som isbitar och bär med sig deras kallhet överallt som de kan manipulera och använda som vapen. Såklart är det även i det här fallet isdrottningen som är starkast. Likadant är det i sommarhovet, fast på helt andra hållet.
I de tre böckerna jag läst i serien än så länge har man fått lära känna sommarhovet, vinterhovet, mörkerhovet och höghovet. De är ganska olika allihop men lika i grunden. Dessutom ligger det en spänning emellan de olika hoven som bara kan sluta på ett sätt: krig. Det är sannerligen en intressant värld. Och en vacker och intressant sådan dessutom.
 
 
 
 
1. Idris (The Mortal Instruments - Cassandra Clare)
I tredje boken får man äntligen besöka shadowhunternas hem: Idris. Där de flesta har fötts och växt upp för att sedan ge sig ut i världen. Det är även där rådet, de som sätter upp regler och tar alla besluten, befinner sig så visst kan det bli en liten jobbig spänning men inte mindre spännande är landet för det.
Idris är defintivt den värld jag skulle ha valt ifall jag hade fått resa till ett fantasi land över en dag, Det är så vackert och det känns verkligen som att allting har sin egen historia där. Det är fantastiskt :)
 
 

RSS 2.0