Klassiker?

Har under den senaste tiden blivit väldigt intresserad utav klassiker. Undrar om inte jag någon gång snart, förhoppningsvis, ska beställa hem eller låna en bunte med klassiker. Har ju aldrig direkt intresserat mig i det ämnet förrut. Men känner mig nyfiken nu :)
Men till frågan: har ni några tips på bra klassiker? Vilka borde jag kolla upp och vilka borde jag undvika?

Diskussion: Boktrailers

Vad är egentligen meningen med Boktrailers?
Jag menar hur många är det egentligen som tittar på dem? Och hur ofta händer det att man får upp ögonen för en bok genom att titta på boktrailern? Det händer nästan aldrig, åtminstone inte för mig. De gör ju aldrig någon direkt reklam för det i heller, de visas t ex nästan aldrig på tv. I så fall får man ju själv söka upp det. Och då blir det ju oftast att man tittar på en bok-trailer, eller teaser för den delen, endast för att det är en uppföljare man längtar efter.
 
Och det är ju helt okej, om trailerna i fråga hade varit bra. Vissa är helt okej, men majoriteten är ju faktiskt riktigt, och då menar jag riktigt, dåliga.
 
Här är ett exempel på Bloodlines trailern:

 
Här är trailern faktiskt välgjord. Men, och jag tror att alla som har läst Bloodlines kan hålla med mig på den här punkten, det här har nästan inget med handlingen i boken att göra. Låt oss börja med den konstiga snubben som helt plötsligt fick gröna ögon och såg störtlöjlig ut. Jag menar, vad har det med boken att göra? Det är ju knappast så att vampyrerna i boken kan göra så. Och det där med tjejen som dricker blod ur en termos ser mer konstig än läskig ut. Vilket leder oss till det största felet; varför utspelar det sig på skolan? För det första så är det ju en människoskola de börjar på och Adrian, som jag antar är killen i slutet, går ju inte ens i skola. Och för det andra så är scenariot när en-tjej-krockar-med-kille-och-tappar-böckerna så uttjatat. Hade de inte kunnat hitta på något bättre? Visst, det är klassiskt och romantiskt men bokens huvudämne är INTE romantik. Det finns faktiskt förvånandsvärt lite romantik i Bloodlines och det är inte förens i Golden Lily man verkligen börjar se kärleken mellan Sydney och Adrian växa fram, och inte ens då är det det som är huvudämnet.
 
Så sammanfattningsvis leder den in en på helt fel vägar. Om nu, låt säga, någon utav de få som upptäcker böcker genom boktrailers råkar se den här trailern, och får helt fel uppfattning, väljer bort att läsa den här boken för att personen tror att det är en paranormal romance. Och en annan person blir besviken när den inser att det inte är det. Då blir det ju helt fel.
 
Här är två andra exempel på dåliga trailers:

 

 
Ush, jag vet inte ens var jag ska börja. Det är dåligt hopklippt, tråkigt, platt och kan användas till vilken fantasybok som helst. Ifall man bara ändrar texten lite. Det finns inget speicellt med den. Då kan man ju lika bra läsa bokens baksida och ändå få fram lika mycket som här. Nej, nej, nej och bara nej!
 
Men nu ska jag inte vara helt negativ. För det finns ju även vissa bra, även ifall de är sällsynta. Här är några exempel:


 
Tycker om de båda väldigt mycket. Bra hopklippt, spännande och snyggt gjorda. Dessa kan jag uppskatta väldigt mycket, dock är det oftast efter att man har läst boken som man tittar på trailern. Inte innan. Och i så fall kan det ju kännas lite meningslöst.
Vad jag försöker säga är att boktrailers är en bra idè, men de behövs marknadsföras bättre och folk borde lägga ner mer tid på dem. I så fall skulle det förmodligen ha varit mycket bättre :) 
Vad tycker ni? Brukar ni se boktrailers? Uppskattar ni dem?
 

Dagens Citat

“Peter would probably throw a party if I stopped breathing.'
'Well,' he says, 'I would only go if there was cake.”
 
- Divergent.

Dagens Citat

“Don't touch any of my weapons without my permission."
"Well, there goes my plan for selling them all on eBay," Clary muttered.
"Selling them on what?"
Clary smiled blandly at him. "A mythical place of great magical power.”
 
Jace och Clary, City of Bones

Två Dagens Citat

 Eftersom att jag är så glad just nu :)
 
 
  “One of you, two of them. Love's a bitch.”
 
 - Connor, Bloodrose.
 
 
  “I've always welcomed war, but when the last battle ends, what life is left for a warrior?”
 
 - Calla, Bloodrose.
 
 
 
 

Vinnaren! :D

Jag blev totalt överraskad idag när jag kom hem och såg att jag hade vunnit en tävling hos Bladvändaren! Jag vann The fault in our stars av John Green och snacka om att jag känner mig glad just nu. Det är skadeglädje på högsta nivå! :D
Det var ju väldigt, väldigt länge sedan jag vann något överhuvudtaget.
 
Men tack så mycket Lisa på Bladvändaren! Du gjorde min dag :)
 
        

Fler karaktärer castade!

 
City of Bones nyheter igen!
 
För bara en halvtimme sedan annonserade Cassandra Clare att Magnus Bane och Jocelyn Fray nu har blivit castade. Godfrey Gao, som både är modell och skådespelare, kommer att spela Magnus och Lena Headey kommer att spela Clary's mamma Jocelyn. Wow, detta gillas väldigt mycket utav mig, då till att börja med Godfrey ser bra nära ut hur jag hade förställt mig Magnus (dock med lite längre hår) och hans audition var enligt Cassandra Clare 'awesome'. Så han är jag väldigt nöjd med.
Även Lena känner jag mig väldigt nöjd med då hon är en fantastisk skådespelerska, jag känner igen henne från Game of Thrones. Så ja, jag känner mig väldigt glad just nu, väntar bara spänt på att de ska casta Alec också.
Här är några bilder på Godfrey och Lena:
 
 
 
Från Game of Thrones:
 
Tänkte också passa på att säga att det går lite dåligt på läsfronten just nu. Ibland läser jag jätte mycket när jag är ledig, ibland knappt alls. Tyvärr är det den andra just nu. Men jag kommer förmodligen att läsa ut Under din hud idag och imorgon ska jag börja på Rör mig inte. Förhoppningsvis ska jag hinna skriva lite recensioner också :). Och nu kom min mamma in med lite glass åt mig, gott gott. Nu ska det ätas och läsas här!
Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Plötsligt händer allt på en gång!

(De flesta vet förmodligen redan om denna informationen, men ville ändå göra ett inlägg om det.)
 
För att ha stått väldigt stilla på den fronten ett tag så har det äntligen kommit nyheter om tillverkningen utav den andra filmen Catching Fire, baserad på Suzanne Collins triologi The Hunger Games. Och även om Mockingjay, tredje och sista boken:
 
Lionsgate har då äntligen bekräftat att Mockingjay kommer att splittras i två filmer. Mockingjay del 1 kommer att visas på bio den 21 November 2014 och del 2 kommer att visas den 20 November 2015. Det här är bra nyheter, dock kan jag själv inte låta bli att tycka att det är väldigt lång tid att vänta. Om tre år och några månader kommer alltså sista filmen visas, jag blir yr bara jag tänker på det! :/
 
Lionsgate har även bekräftat att det kommer att vara Philip Seymour som ska spela Plutarch Heavensbee i Catching Fire. Det här blev jag väldigt glad över då Philip är en väldigt talangfull skådespelare. Är säker på att han kommer att göra bra ifrån sig! :)
Dock kanske han inte riktigt ser ut som jag hade föreställt mig Plutarch men jag kan helt klart vänja mig.
 
 
Det har även hänt väldigt mycket på en annan front den senaste tiden. En front som också har stått stilla väldigt länge nu. Men äntligen....
 
 
City of Bones, skriven av Cassandra Clare. Den första boken i The Mortal Instruments serien! Det är så spännande att de äntligen har börjat på allvar nu och fler castingar bara poppar in hela tiden. Vi har redan haft våran Clary och Jace klara för ett tag sedan, men nu har även Lily Collins och Jamie Campbell Bower setts hänga tillsammans i Toronto.
 
 
Visst ser de gulliga ut tillsammans? Tor de kommer att klara det här gallant. Är dock lite osäker på Jamie, han ser inte riktigt ut som jag hade tänkt mig Jace. Men jag har bestämt mig för att ge honom en chans.
 
Nu den senaste tiden har de även castat fyra andra karaktärer. Då det är Robert Sheenan som kommer att spela Simon, Jamima West ska spela Isabelle.....
 
 
....Kevin Durand och Robert Maillet ska spela Pangborn och Blackwell.
 
 
Alla dessa fyra är jag väldigt nöjd över då alla ser ut som jag hade tänkt mig. Är speciellt glad över Robert Sheenan, han verkar vara precis som Simon är. Nördig men samtidigt otroligt cool!
Kan knappt bärga mig till de ska casta resten utav karaktärerna. Speciellt Alec och Magnus!
 
Tänkte avsluta med en annan Cassandra Clare nyhet. Hennes andra triologi The Infernal Devices's sista bok har äntligen fått ett omslag. Jag tycker personligen att det här är den snyggaste i serien, allt med den är bara så perfekt! Säg hej till Clockwork princess:
 

Dagens Citat

“I am not pretty. I am not beautiful. I am as radiant as the sun”.
 
- Katniss Everdeen, Hunger games.

Dagens Citat

“You made your own jean shorts...with a butter knife?”

- Sydney, The Golden Lily.

När man bestämmer sig för att några böcker till kan väl inte skada...

...så har man helt plötsligt en stor hög, med bara bibliotekslån!
Som ni kanske redan har gissat så var jag på biblioteket idag, för att lämna tillbaka några böcker och låna några nya. Jaja, jag lyckades att åtminstone begränsa mig till 5 stycken :)
Dessa är:
Den andre Will Grayson
Jag tycker om både John Green och David Levithan och när de har skrivit en bok tillsammans, då måste den givitvis läsas! Den har dessutom fått många fina recensioner.

Den statiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Också fått en massa fina recensioner. Desutom fick jag ett väldigt sug efter att läsa den här när jag tog upp den i biblioteket, vet dock inte riktigt varför.

Partials
Det här är en dystopi, behöver jag egentligen säga mer? Har dock inte läst något annat av Dan Wells men eftersom att många verkar tycka om hans böcker så blev jag självklart nyfiken. Jag hoppas verkligen att den här är bra :)

Under din hud
Jag tyckte i för sig inte så mycket om första boken Mer än ögat ser. Men eftersom jag hatar att släppa en serie så kändes det som dags att fortsätta på den här nu.

Rör mig inte
Har hört en massa om denna och det mesta låter bra. Blev själv väldigt nyfiken då :)


Dagens Citat

“The truth has a way of changing people's plans.”

- Tris, Insurgent.

Månadssammanfattning: Maj

Juni:

Lästa:

Demonglass - Rachel Hawkins

The Awakening - Kelley Armstrong

Wolfsbane - Andrea Cremer

The Reckoning - Kelley Armstrong

Bloodrose - Andrea Cremer

A Kiss In Time - Alex Flinn

Eld - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

The Golden Lily - Richelle Mead

Insurgent - Veronica Roth

-

Antal: 9

Svenska: 1
Engelska: 8

Omläsningar: -

Kvinnliga författare: 9
Manliga författare: 1 (eftersom att jag räknar Eld på båda)

Längsta bok: Eld, men sina 634 sidor.
Kortaste bok: Demonglass, men sina 359 sidor.
Bästa bok: Kan inte välja. Förvånande va? Nej men tyckte faktiskt om alla väldigt mycket denna månaden. Det är helt omöjligt att välja.
Sämsta bok: A kiss in time av Alex Flinn. Jag tycker om även denna boken väldigt mycket, men den spelar inte i samma klass som de andra.Recensioner: 4, ska bli fem till.

Sammanfattning: Den här månaden gick väldigt bra. Det är nog den bästa månaden detta året när det gäller bra böcker, dessutom var ingen utav dessa böcker direkt korta och jag tog mig an några utav de längsta böckerna i min olästa hög. Känner mig väldigt nöjd då jag har haft förvånansvärt mycket att göra denna månaden, även ifall jag har haft sommarlov halva.

Att förbättra till nästa månad: Fler recensioner! Jag har planerat att skriva en recension om all böckerna den här månaden och jag ska hålla det. Men jag måste nog snabba på nu om jag vill hinna :)

 


RSS 2.0