The Book Sacrifice Tag

Halloy! Jag har tydligen blivit taggad av kära Ebba till att göra denna annorlunda men roliga taggen :)
Det går helt enkelt ut på att man ska ta och offra väldigt dåliga böcker för överlevnad, typ. Och jag ska köra igång direkt. So be prepared!
 
 
1. En överskattad bok. Vi börjar med Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombie attack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem? 
 
Hm, jag har en hel drös med böcker jag skulle kunna offra där. Men jag får väl ta och kasta någon Hosue of Night bok då. Ärligt talat, den serien är hemsk. Förstår inte hur sjutton den kan ha en sådan stor fandom.
Den började helt okej... men stupade bara sedan nerför en backe in i helvetet :(
Förstår inte ens varför jag fortsätter att läsa serien :p
 
 
2. En uppföljare. Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv? 
 
Får bli Beautiful Dead: Summers bok. Jag vet att de flesta redan ogillade första boken men jag tyckte på något sätt att den var helt okej. Sedan läste jag Arizonas bok och den var bättre. Men sedan, två år senare, läste jag fortsättningen och det var en plåga att ta sig igenom den. Det var precis som att jag hade varit blind förrut och nu helt plötsligt fick upp ögonen och såg alla fel :/
Jag skummade i för sig igenom fjärde och sista boken också men det var bara för att jag ville se hur den slutade. Och gissa vad? Jag hade lyckats lista ut slutet (mysteriet) på fjärde boken redan när jag läste första boken. Så att ja, så bra är den serien....
 
3. En klassiker. Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastade du? 

Men nej, jag vet att jag är hemsk men... jag läser aldrig klassiker typ! :/
Har knappt läst en enda och de ynka jag har läst ut har jag faktiskt gillat. Men efter att ha gått igenom min bokhylla har jag kommit fram till en bok, men notera att jag bara blev besviken på den och absolut inte hatade den. Och jag vet att många kommer att hata mig när jag säger dess titel: Jellicoe Road (om man nu kan räkna den som en klassiker)!
Japp, tyvärr så blev jag besviken. Hade väntat mig så mycket och fick alldeles för lite tillbaka. Läs mer om det i min recension HÄR.
 
 
4. Sämsta boken i ditt liv! Tänk dig att du kikar runt bland bokhyllorna i biblioteket när BAM, växthuseffekten exploderar och hela världen har frusit till is utanför. Din pappa ringer och säger att din enda chans till överlevnad är att bygga en eld. Vilken är den första bok som du springer och hämtar för att bränna, vetandes att du inte kommer må särskilt dåligt över att bränna den trots allt?
 
Känns som att jag redan har nämnt de flesta jag ogillar. Jag har tur när jag läser böcker, de är nästan alltid bra ;)
Men om jag ska spotta ur mig något får det bli... Den farliga leken av Mari Jungstedt. Det är en deckare och usch, usch, usch. Jag skulle gärna vilja se den brinna, sida för sida. Okej nu ska jag inte vara så hemsk, jag fick trotts allt den av en vän och får jag välja skulle jag hellre vilja ge bort den...
Tänkte dessutom dela med mig om ett ganska 'awkward' stund med den här boken. Det är som såhär att min styvsysters faster råkar älska Mari Jungstedt's böcker och hon visste om att jag läste en utav dem. Så efteråt när hon frågade vad jag tyckte, och min syster satt bredvid mig, så sa jag "helt ok" ganska normalt. För att jag ville inte säga något dumt om en författare hon praktiskt taget avgudar. Men då säger min syrra som jag berättat allt för "var det inte du som sa att den sög? Att den var så dålig att du önskade att du kunde strypa karaktärerna, vartenda en utav dem?" bara för att irritera mig. Och ni kan tänka er tystnaden som uppstod. Som tur var så blev allting bara ett roligt minne i slutändan.
 
 
5. [Emelie från Drizzle and Hurricanes lade till ett extra scenario!] En karaktär som skulle förklaras som häxa.Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem. Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?
 
Jag tänker svara som nästan alla andra: Zoey Redbird, som mycket väl har förtjänat den här platsen. Förlåt alla HoN fans, men Zoey är verkligen ett kräk. För det första är hon så osäker att hon alltid måste luta sig mot någon annan och trots att hon är omgiven av personer som älskar henne ska hon ändå klaga. "Åh, jag är för ung för detta! jag vill inte ha detta liv. Jag är så ensam. Varför lade Nyx ett sådant stort ansvar på mig?!" och så fortsätter det. Vid det här laget borde hon ju inse att det inte hjälper ett dugg att klaga. Men jag håller med henne om en sak. Jag förstår inte ett dugg varför Nyx valde henne som sin utnämnda kämpe, för jag tycker inte att hon kämpar ett dugg. Hon har ju fått alla dessa krafterna helt gratis och kan kontrollera dem hur bra som helst utan träning (vilket också är väldigt skumt).
Och låt mig inte börja på hennes kärleksliv...
 
 
6. [Ebba lade också till ett extra scenario!] Ett vidrigt omslag. Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är extremt när på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monsterna och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker. Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?

Finns en hel del. Är inte speciellt förtjust i HoN omslagen på svenska. Röd och gul går bara inte ihop :/
Men eftersom jag redan har valt den serien två gånger får jag nog ta Tomorow when the war began av John Marsden. Är det bara jag som tycker att titeltexten är alldeles för stor och att textstilen är förfärlig? Dessutom går det orangea inte ihop med det gröna.. Förutom det är den även dötrist och deprimerande.
Nej snälla John Marsden, byt omslagsdesignare! Då skulle jag kanske bli frestad att köpa fortsättningen trots att jag inte tyckte att boken var så bra. Så att så ytlig är jag :p
 
 
(Såg nu att resten av serien nästan är värre, hur det ens är möjligt :/ 
Alltså ärligt talat: måste de verkligen använda den textstorleken och textstilen?)
 

Och bara för att ni har lagt till en egen (ni sätter verkligen stor press på mig you guys! :p ) så måste jag ju också ta och försöka vara lite kreativ. Så here we go!
 
7. Ett hemskt slut. Du är på vandring vid några klippor då du helt plötsligt får syn på en flock med tjurar springa mot dig. De springer snabbt och du vet att din enda chans till överlevning är att springa åt sidan. Till din förfasan ändrar de riktning och fortsätter springa mot dig. Du tvärstannar vid ett stup och inser att du har ingenstans att ta vägen. Det enda sättet att rädda de sista sekunderna i ditt liv är genom att tänka på ett slut i en bok som var så förfärligt att det är värre än ditt eget slut, så att du kan få lite tillfredställelse de sista sekunderna i ditt liv. Vilket slut tänker du med glädje på?
 
Min typ brorsa. Nej, usch, var inte alls nöjd med slutet. Varför var det tvunget att sluta där? Det kändes inte riktigt som att boken fick någon mening. Precis när man ville ha mer tog det slut. Inte alls shysst mot läsarna. Har sett några filmer som slutat på liknande vis och det gör mig bara så frustrerad -.-
Precis så man inte vill att sitt liv ska sluta...

 
Okej, så jag har ingen koll på vem som har gjort den här taggen, eller inte. Och jag ljuger inte eftersom att jag faktiskt inte har läst era inlägg ordentligt den senaste veckan/veckorna. Dessutom tror jag att jag är ganska efter och de flesta av er har förmodligen redan hunnit göra den. Så jag tänker altså inte tagga någon. Men jag säger också som vanligt: har du inte blivit taggad än så kan du bara göra det ändå. Jag taggar ALLA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0