Fragments (Dan Wells)

(OBS! Har du inte läst första boken i serien så bör du inte läsa denna recensionen, kan innehålla små såväl som stora spoilers.)
 
Titel: Fragments
Författare: Dan Wells
Originaltitel: -
Utgivningsår: 2013
Bokförlag: Harper Collins Publisher
Antal sidor: 564
Översättare: -
Serie: Partials #2 (Föregångare: Partials)
 

Kira Walker has found the cure for RM, but the battle for the survival of humans and Partials is just beginning. Kira has left East Meadow in a desperate search for clues to who she is. That the Partials themselves hold the cure for RM in their blood cannot be a coincidence--it must be part of a larger plan, a plan that involves Kira, a plan that could save both races. Her companions are Afa Demoux, an unhinged drifter and former employee of ParaGen, and Samm and Heron, the Partials who betrayed her and saved her life, the only ones who know her secret. But can she trust them?

Meanwhile, back on Long Island, what's left of humanity is gearing up for war with the Partials, and Marcus knows his only hope is to delay them until Kira returns. But Kira's journey will take her deep into the overgrown wasteland of postapocalyptic America, and Kira and Marcus both will discover that their greatest enemy may be one they didn't even know existed.

The second installment in the pulse-pounding Partials saga is the story of the eleventh hour of humanity's time on Earth, a journey deep into places unknown to discover the means--and even more important, a reason--for our survival.


 

 

Min åsikt:

Jag älskade Partials. Den bjöd mig på ett underbart spännande och intressant äventyr. Den hamnade även i min topp 10 när jag rankade de tjugo bästa böckerna jag hade läst förra året. Snacka om att jag hade höga förväntningar på fortsättningen, men tyvärr blev jag besviken.
 
En sak jag tyckte om i förra boken var konceptet. Det var fängslande och gripande, ett mysterie som var kul men svårt att lista ut. Och inte en enda gång vacklade den genom hela den tjocka boken.
Fragments hade dock ingen bra start. Första halvan utav boken var så seg. De var ute på resa och det var bara samma händelser som upprepades hela tiden. De vandrade, de åt, de sov. Så var det hela tiden. Och det var inte så att det hände något på karaktärsdelen i heller och för det mesta pratade de knappt med varandra.
Sedan så var det dock lite intressantare när man fick läsa från Markus perspektiv, men det kändes ibland lite segt också.
Boken började bli tröttsam och jag ville så gärna att något skulle hända. Något som gjorde att boken ändrade riktning. Samtidigt var jag även mycket orolig eftersom att Partials hade varit mycket mer fartfylld och jag hatar uppföljare som förstör ens bild för första boken.
Men nu ska jag sluta klaga för att sedan började det ÄNTLIGEN att hända saker. Plötsligt fick jag tillbaka samma känsla som jag hade i Partials, handlingen exploderade och en massa tvister kom upp till ytan Många frågor och funderingar jag hade haft fick äntligen sina svar. Jag gillade att man fick reda på mer om vem Kira var och det var spännande att se henne upptäcka mer om sig själv. Då så satt jag som fastklistrad vid boken och tog med mig den överallt även ifall jag bara skulle gå en runda ut i köket.
Dessutom så fick man äntligen se lite drama mellan karaktärerna vilket var så skönt efter att först allting hade varit ganska stelt. Man märker dock att Wells hellre håller sig borta från kärleksscener, för de som fanns var korta och det fanns knappt någon spänning.
 
Trots det så fortsatte ändå karaktärerna att växa för mig. Gillar verkligen Kira's berättarröst  som är intressant och ganska rolig faktiskt. Hon är självständig, smart och intelligent. Hon behöver ingen kille som håller upp henne utan hon klara sig bra på egen hand.
Samm är en karaktär jag vanligtvis skulle tyckt ha varit tråkig, men det är något med honom som gör att han blir så mystiskt och intressant. Jag gillar det så mycket att jag kan meddela att han är min favoritkaraktär, speciellt när han kämpar så mycket för att förstå sig på Kira när dem trotts allt är samma ;)
Det var även kul att Markus i Fragments fick sin egen berättarröst och Isolde, Madison och Xochi är fortfarande ett par underbara karaktärer.
 
Jag gillade boken, men det var tyvärr inte mycket mer än så. Gillade inte början, men älskade slutet. Det är ett tufft läge det. Dan Wells ahde definitivt kunnat korta ner boken en 100 sidor men fortfarande behålla alla händelser, det var en massa delar som var för välskrivna och utdragna.
Men fortfarande en jätte bra bok som sagt. Nu hoppas jag bara att sista boken kommer vara lika bra som Partials.
 
Bästa del: Andra halvan
Bokens första mening: "Raise a glass", said Hector, "to the best officer in New America!"
 
 
(Så svårt att ge betyg när jag älskade andra delen så mycket men ogillade första)
8/10
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0