Girl of Nightmares (Kendare Blake)

 

Titel: Girl of Nightmares

Författare: Kendare Blake

Originaltitel: -

Utgivningsår: 2012

Bokförlag: Tor teen

Antal sidor: 332

Översättning: -

Serie: Anna dressed in blood #2 (Första boken: Anna dressed in blood)

 

(OBS! Har du inte läst första boken i serien så bör du inte läsa den här recensionen. Kan innehålla små så väl som stora spoilers)

 

It's been months since the ghost of Anna Korlov opened a door to Hell in her basement and disappeared into it, but ghost-hunter Cas Lowood can't move on.

His friends remind him that Anna sacrificed herself so that Cas could live--not walk around half dead. He knows they're right, but in Cas's eyes, no living girl he meets can compare to the dead girl he fell in love with.
Now he's seeing Anna everywhere: sometimes when he's asleep and sometimes in waking nightmares. But something is very wrong...these aren't just daydreams. Anna seems tortured, torn apart in new and ever more gruesome ways every time she appears.


Cas doesn't know what happened to Anna when she disappeared into Hell, but he knows she doesn't deserve whatever is happening to her now. Anna saved Cas more than once, and it's time for him to return the favor.


 

 

Min åsikt:

Jag hade överhuvudtaget ingen aning om att det bara skulle bli två böcker i den här serien. Var helt chockad efter att ha läst ut slutet, eftersom att jag insåg att det var ett riktigt avslut. Ett slut, som jag dock inte var riktigt nöjd över.

 

Jag känner mig ganska förvirrad över Girl of Nightmares, då jag fortfarande känner mig helt vilsen utav allt det här med slutet och så. Men jag kan åtminstone säga att jag inte riktigt tyckte att den levde upp till förra boken.

Mycket tror jag att det har att göra med att den ena huvudkaraktären Anna knappt var närvarande. Det gjorde en mycket större skillnad än vad jag först hade trott, och det kändes inte riktigt lika bra. Cas är fortfarande en ganska underbar karaktär, men jag tyckte att han blev mycket mer bitter i den här boken. I för sig hade jag redan väntat mig något sådant med tanken på omständigheterna och det hade nog känts konstigt om det hade varit annorlunda. Men det känns lite som att Blake hade kunnat hantera det lite bättre, för att den stilen passade inte alls Cas.

 

De två största bikaraktärerna Thomas och Carmel tyckte jag dock fortfarande om väldigt mycket. Carmel tyckte jag i för sig var ganska taskig i början, men sedan ryckte hon upp sig rejält.

 

Handlingen var väldigt spännande och det hände saker hela tiden. Precis som förra boken var de runt 300 sidorna fyllda med spänning och det var inte ofta jag lyckades lägga ner boken ett tag. Det här var nog det bästa med Girl of Nightmares och är anledningen till att jag inte blev allt för besviken, för att den var fortfarande väldigt bra.

 

Jag gillade hela den här iden med hur de skulle hämta tillbaka Anna, vad som var nyckeln och allt annat de fick reda på kring det. Helt genialiskt! Kan tyvärr inte säga mer då jag i så fall måste spoila men gillade ni handlingen, farten och spänningen i första boken så lär ni inte bli besvikna på den i Girl of Nightmares.

 

Den här boken har varit en spännande läsupplevelse för mig men som tyvärr inte levde upp till förra boken karaktärsmässigt. Dessutom så är jag fortfarande lite osäker på vad jag ska tycka om slutet.

 

Bokens första mening: I think I killed a girl who looked like this once.

 

Bokens sista mening: My way is clear.

 

 

7/10

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0